Aleksandar Vučić – Žestoki pritisci oko Kosova

0
79

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i oko Kosova i Metohije i da se zbog najžešćih pritisaka sastao sa arhijerejima SPC kako bi čuo i njihovo mišljenje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka sa patrijarhom Porfirijem da je Srbija u mnogo težoj situaciji nego što to izgleda, da se nad našom zemljom “nadvijaju ogromni i gradonosni oblaci”, a da posle leta dolazi period možda najteži od 1944. godine do danas. On je od patrijarha zatražio pomoć SPC da građani razumeju poziciju u kojoj se zemlja nalazi.

„Mi svi osećamo da su vremena komplikovana i teška, ležemo i budimo se s pitanjem kada će doći kraj sukobu u Ukrajini, znajući da to nije naprosto sukob dve zemlje već mnogo dublji sukob sistema vrednosti i civilizacija“, poručio je srpski patrijarh Porfirije u zajedničkom obraćanju sa predsednikom Srbije.

Patrijarh je Vučiću rekao da ogromna većina “bratije” smatra da se odgovorno i principijelno ponaša u ovoj situaciji, da ne isključuje racio i logiku, a da je sve prožeto i srcem i ljubavlju koja ima ambiciju da ne bude isključiva i pristrasna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here