Dejan Mirović – Srpski nacionalni interesi se ne mogu očuvati bez Rusije

0
120

Srpski nacionalni interesi se ne mogu očuvati bez pomoći Rusije, rekao je profesor međunarodnog javnog prava na Univerzitetu u Prištini Dejan Mirović.

Odnosi s Rusijom veoma su osetljivo polje za Srbiju jer od kvaliteta diplomatskih odnosa sa tom zemljom zavise mnogi nacionalni interesi od Kosova i Metohije pa do Republike Srpske. O tome smo razgovarali s profesorom međunarodnog javnog prava na Univerzitetu u Prištini Dejanom Mirovićem.

Profesor međunarodnog javnog prava na Univerzitetu u Prištini Dejan Mirović nedavno je izjavio da je bitno da Srbija ne uvede sankcije Rusiji ali i da su se loši odnosi sa Rusijom kroz našu istoriju pokazali loše za naše vladare.  Pitali smo ga zašto je odnos Srbije sa Rusijom toliko suštinski važan.

Mirović rekao je da bi uvođenje sankcija Rusiji Srbiju koštalo ekonomski, te da bi takav postupak bio i neka vrsta veleizdaje s obzirom na to šta je Rusija sve učinila za našu zemlju.

To bi nam donelo veliku ekonomsku štetu, ne zaboravimo da nam je Rusija dala veoma povoljnu cenu gasa –  napomenuo je  Mirović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here