Na Zlatiboru Kros hard Enduro reli

0
183

Svetski motociklisti okupili su se na Zlatiboru na manifestaciji Kros hard  Enduro reli koja je privukla turiste iz raznih zemalja sveta. Goste su pozdravili Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija; Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina i Branislav Đurić, organizator manifestacije.

Na Zlatiboru je, defileom 150 motociklista iz 23 države, počeo Kros hard  Enduro reli, koji je deo Svetskog šampionata FIM hard Enduro reli.

Motociklistički šampionat se održava osam puta godišnje, a Srbija je, odnosno Zlatibor, prvi put domaćin te manifestacije, koja će trajati do 21. maja. Tatjana Matic ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija istakla je da nam je izuzetna čast što smo domaćini svetskog šampionata Milan Stamatović, predsednik opstine Čajetina istakao je da on i njegov tim  žele da Zlatibor postane svetski poznato mesto. Branislav Đurić, organizator moto kros relija je poručio da u istoriji srpskog auto moto sporta nismo imali ovakav događaj.

Prvo takmičenje počelo je po atraktivnim i divljim predelima Tare.  Sutra sledi vožnja u Mokroj Gori, a u subotu na Zlatiboru. Na svim trasama, osim prirodnih prepreka, motocikliste očekuju i druga ograničenja poput balvana, kamenjara i kontejnera sa vodom. Organizatori su obeležili i ogradili lokacije na sve tri takmičarske trase, sa kojih će pubika moći da posmatra atraktivne vožnje. Na neobeleženim delovima trase, organizatori ističu da je publici zabranjen pristup. Zbog ovog događaja očekuje se velika korist za turizam jer je drastično povećan broj noćenja na Zlatiboru.

Održavanje te trke podržali su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo omladine i sporta, Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor  i etno-naselje Drvengrad na Mećavniku u Mokroj Gori.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here