Predrag Peca Popović – Fijat odlučio da izbaci radnike na ulicu

0
102

Fijat je odlučio da izbaci radnike na ulicu i on je primer kako se uništava privreda u Srbiji, rekao je novinara i zamenik glavnog i odgovornog urednika Magazina Tabloid Predrag Peca Popović.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić najavila je socijalni program za Fijatove radnike u fabrici u Kragujevcu do kraja meseca.

Ministarka  je novinarima rekla da posle iskazivanja zainteresovanosti za određene poslove, sledi sastavljanje socijalnog programa za Fijatove radnike u Kragujevcu, što bi trebalo da bude do kraja maja. Novinara i zamenika glavnog i odgovornog urednika Magazina Tabloid Predraga Pecu Popovića pitali smo šta se dešava sa stranim investitorima u Srbiji i da li je primer Fijata možda najava odlaska tog stranog investitora iz Srbije.

Ona  je navela da su u petak bili sastanci s predstavnicima sindikata Fijata, a pre toga sastanak s drugim predstavnicima radnika koji su već izneli zaključke s tih sastanaka.

“Vlada Srbije, država Srbija, brine o svojim radnicima i tako je i kada su u pitanju radnici Fijata”, kazala je ministarka i dodala da je jasno da i privatni poslodavci treba da posluju po zakonima Srbije.

Kisićeva je ocenila i da je “izuzetno lepa vest” da je Fijat odlučio da novi model proizvodi u Kragujevcu, „ali da bi se proizvodni pogoni adaptirali za proizvodnju novog modela potreban je jedan vremenski period i kadrovske i prostorne transformacije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here