Srđan Cvetković – Ako je interes Srbije, Rusiji treba uvesti sankcije

0
78

Ako bi nam figurativno stavili nož pod grlo mi bismo morali da uvedemo sankcije Rusiji, rekao je istoričar Srđan Cvetković podsećajući da  devedesetih godina iz svojih interesa kao stalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija Rusija ni u jednom od slučajeva nije iskoristila pravo veta i sprečila uvođenje sankcija Jugoslaviji, to jest Srbiji.

Novinarka NIN-a Sandra Petrušić je rekla da je obraćanje predsednika Aleksandra Vučića i patrijarha Porfirija iz Predsedništva izgledalo kao da je Vučić preuzeo ulogu patrijarha. To što predsednik zove Crkvu u pomoć ona tumači kao pripremu za izolaciju koja nam sledi.Petrušić je podsetila da za vreme korone država nije pozvala crkvu da uradi ono što joj je posao, a to je vernicima ukaže na ono što je potrebno. Istoričara Srđana Cvetkovića pitali smo koliko je kroz istoriju Rusija iskreno pomagala Srbiju i da li je ostajanje na ruskoj strani vredno eventualnih sankcija.

Sadašnji poziv u pomoć da se narodu objasni da će nam biti jako teško za Petrušićevu znači da je Vučić odlučio da neće uvesti sankcije Rusiji i da neće priznati Kosovo, a građane priprema za novu izolaciju. “Ako traži pomoć crkve, crkva mu neće dati pomoć za priznanje Kosova ni za sporazum za Kosovo. Onda nas prirpema za novi period Miloševića”, rekla je gošća Novog dana. Na konstataciju da to nije ono što je predsednik obećao strancima, ona kaže da je Vučić istrošio svoj kredit kod svih njih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here