Milan Dumanović – Nije normalno da se odugovlači sa kažnjavanjem zločina

0
60

Nije normalno da pojedini slučajevi ratnih zločina  u Srbiji i regionu čekaju na procesuiranje i po 30 godina ali ni to da se potenciraju samo srpski zločini, ocenio je potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Milan Dumanović.

Ratni zločini ne zastarevaju ali nije u redu da se na sudske procese čeka i po 30 godina. O toj temi smo razgovarali sa potpredsednikom Novog policijsko sindikalnog saveza Milanom Dumanovićem.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu Tužilaštva BiH protiv 10 osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, početkom maja 1992. godine.“Optužnica je u celosti potvrđena”, kazao je za N1 Grubešić.

Milana Dumanovića, potpredsednika Novog policijsko sindikalnog saveza pitali smo da li je normalno da pojedini slučajevi ratnih zločina  u Srbiji i u regionu čekaju na procesuiranje i po 30 godina.

Za zločin u Dobrovoljačkoj su optuženi  Ejup Ganić, Zaim Backović, Hamid Bahto, Hasan Efendić, Fikret Muslimović, Jusuf Pušina, Bakir Alispahić, Enes Bezdrob, Ismet Dahić i Mahir Žiško. Generali i odred Laste su na nedavnoj konferenciji za medije kazali da je Dobrovoljačka politički predmet iza kojeg stoji zvanični Beograd i Srbija. Nedavno je obeleženo trideset godina od dešavanja u Dobrovoljačkoj, na kojoj su odvojeno učestvovali borci Armije Republike Bosne i Hercegovine  i Teritorijalne odbrane i delegacije iz Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here