Srđan Nogo – Ni Srbija ni Ukrajina neće ući u Evropu

0
107

Ukrajina sigurno neće ući ni u NATO ni u Evropsku uniju, a mislim da ni Srbija neće ući u Evropsku uniju, izjavio je bivši narodni poslanik Srđan Nogo.

Stručnjak za francusku politiku i istoričar Stanislav Sretenović rekao je gostujući u Novom danu N1 da je vrlo smela i riskantna izjava francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je predložio stvaranje Evropske političke zajednice za zemlje u “čekaonici” koje dele evropske vrednosti, ali nisu deo Evropske Unije. “Dolazi u trenutku koji je veoma značajan, 9. maja u Strazburu, francuskom gradu koji je bio jabuka razdora Francuza i Nemaca, grad koji je postao grad mira i pomirenja, grad u kome se stvara Evropa i u kome je stvorena osovina Pariz-Berlin. Dolazi u trenutku kada se rat vratio na teriroriju Evrope, kada Evropljani traže modalitete izlaska iz rata, odmah kada je izrečena doživale je velike kritike, posebno od 13 zemalja istočne Evrope i Skandinavije, od Poljske i Rumunije, koje se zalažu za brz ulazak Ukrajine u EU”, rekao je Sretenović. Bivšeg narodnog poslanika Srđana Noga pitali smo da li su realne priče da će Srbija ući u Evropsku uniju, kao i to da li su realne šanse da Ukrajina uđe u Evropsku uniju i NATO.

Politikolog Mladen Mrdalj kaže da se diplomatija svodi na to da davljenje pretvorite da izgleda kao zagrljaj. “Ovo može biti signal Rusiji da nema ništa od ulaska Ukrajine u EU, da mogu da uspostave granice fronta u Ukrajini. Suština izjave izjava francuskog predsednika Emanuela Makrona je da je pokušao svima da da ono što žele da čuju, idu i parlamentarni izbori u Francuskoj. Mi ne možemo baš biti srećni porukom, i dalje ćemo biti u čekaonici, nismo dobili opipljiva uveravanja”, kazao je Mrdalj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here