Zapažen nastup Ivane Goršćak na festivalu u Nišu

0
129

U četvrtak, 26. maja u Nišu je održan je 47. festival dečije muzike „Majska pesma”. Naša sugrađanka Ivana Goršćak je u veoma zapaženom nastupu izvela pesmu „Žmurim“, koja je odnela nagradu za najbolji tekst.

U Nišu je održan je 47. po redu, najstariji festival dečije muzike u regionu, „Majska pesma”. Selekciona komisija festivala je od preko 100 pristiglih radova, odabrala 12 pesama koje su se takmičile za prestižnu nagradu ovog festivala. Nastupilo je 11 mladih pevača iz osnovnih škola u Nišu i naša sugrađanka Ivana Goršćak. U izuzetno jakoj konkurenciji Ivana je imala veoma zapažen nastup. Izvela je pesmu „Žmurim“, za koju je muziku, tekst i aranžman uradio Ognjen Cvekić, takođe iz Zrenjanina i koja je osvojila nagradu za najbolji tekst.

Ivana Goršćak je učenica 6. razreda OŠ „Đura Jakšic“ , 5. razreda OMŠ Josif Marinković, odsek violina i pohađa Baby road studio kod profesora Marka Pejčića. Ivana se iz Niša vratila bogatija za ogromno iskustvo i mnoštvo prijatelja, koje je upoznala na festivalu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here