Članovi Zrenjaninskog poslovnog kruga (ZREPOK) doneli su odluku da finansijski pomognu organizatorima Festivala „Slobodan Bursać“ sa donacijom u iznosu od 200.000 dinara.

ZREPOK smatra da je rad okupljenih ljudi oko ideje da Zrenjanin promovišu kao grad horova kroz Festival „Slobodan Bursać“ izuzetan i vredan pažnje te da zaslužuje svaku podršku. Iz tog razloga članovi Zrenjaninskog poslovnog kruga doneli su odluku da finansijski pomognu organizatorima Festivala „Slobodan Bursać“ sa donacijom u iznosu od 200.000 dinara. Ugovor o donaciji je u ime ZREPOK-a potpisao je predsednik, Goran Kovačević, dok je ispred realizatora festivala Ugovor potpisao Vladimir Coka Stojković.

Festival je osmišljen kao memorijalni, u znak sećanja na preminulog dirigenta Slobodana Bursaća sa kojim je hor „Josif Marinković“ osvojio sve prestižne nagrade na festivalima u bivšoj Jugoslaviji, Evropi i kao kruna svega, prvi put u istoriji horskog pevanja u svetu, nagradu „Hor sveta“ 1987. godine u Langolenu (Velika Britanija). Za pohvalu je to što su 2012. godine bivši članovi hora „Josif Marinković“ prikupili i predali svu zaostavštinu hora „Narodnom muzeju“ grada i sve to predstavili  izložbom i u isto vreme obeležili i proslavili 25. godišnjicu od osvajanja nagrade „Hor sveta“.  Godine 2013. predali su „Istorijskom arhivu“ arhivsku građu: fotografije, novinske članke, video i audio dokumentaciju u digitalnom obliku, a 2014. pokrenuli su Festival.

Na Festivalu nastupaju gradski horovi ali i horovi iz drugih zemalja. Posebnu pažnju na festivalu organizatori posvećuju dečijim horovima kao novom naraštaju pevača u „gradu horova“ trudeći se na taj način da održe tradiciju.