Vežba Rečne flotile „Tisa 2022“

0
95

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Rečne flotile „Tisa 2022“ na privremenom poligonu kod Titela.

Ministar odbrane dr Nebojša Stefanović je, nakon vežbe Rečne flotile „Tisa 2022“  koju je posmatrao sa komandnog broda „Kozara“, rekao da smo danas imali priliku da se uverimo u to koliko su obučeni i posebni pripadnici Rečne flotile, kao i oni koji ih obučavaju, i poručio da će se nastaviti sa investiranjem u tu jedinicu.

Ministra Stefanovića na komandnom brodu Rečne flotile BPN-30 „Kozara“ dočekali su zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković i komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Ljubiša Marković uz počasnu brodsku stražu.

U okviru vežbe “Tisa 2022” danas je prikazano raščišćavanje plovnog puta od prepreka, zajedničko gađanje ciljeva na vodi grupom višenamenskih borodova, spasavanje čoveka iz vode, a zatim je izveden prikaz zajedničkog gađanja ciljeva na vodi i kopnu grupom patrolnih i desantnih brodova. Završni deo današnjih uvežbavanja obeležio je manevar isplovljenja i plovidbe brodom do luke Titel i prolazak broda BPN-30 „Kozara“ pored stroja brodova učesnika vežbe. Ministar Stefanović je, zatim, obišao i taktičko-tehnički zbor ronilačke opreme.

Vežbi Rečne flotile kod Titela prisustvovao je i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here