Miroslav Aleksić – Vlast potpuno devastirala poljoprivrednu proizvodnju

0
76

U ovim kriznim vremenima kada predsednik države govori građanima da neće biti hrane, kada strepi ceo svet, dolazi nam na naplatu to što ova vlast poslednjih 10 godina potpuno devastirala poljoprivrednu proizvodnju bez ikakve strategije i dovoljno ulaganja, ocenio je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić .

Poljoprivredna proizvodnja je potpuno zapostavljena i apsurdno je da predsednik pominje da može biti gladi kada samo Vojvodina može da nahrani pola Evrope, to jest da proizvede hrane mnogo više no što su potrebe zemlje, rekao je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da treba napraviti potpuni zaokret u podsticajnoj politici u poljoprivredi i usmeriti subvencije na mala poljoprivredna porodična gazdinstva koja obrađuju do pet hektara zemlje i čine 80 odsto svih gazdinstava u Srbiji. Zamolili smo ga da ovu ideju malo šire objasni, to jest pitali smo ga zašto je važno pomoći male poljoprivredne proizvođače.

Kako je saopštila Narodna stranka čiji je Miroslav Aleksić potpredsednik, on je kazao da poljoprivreda sa prerađivačkom industrijom hrane u BDP-u Srbije učestvuje sa 30 odsto, a od poljoprivrede živi milion i po ljudi što, kako navodi, potvrđuje da su mala poljoprivredna porodična gazdinstva najveći poslodavac u Srbiji.

“Garantujemo da ćemo 200 miliona evra, koliko vlast godišnje daje stranim firmama, usmeriti na domaću privredu i poljoprivredu”, kazao je Aleksić i dodao da će oni u poljoprivredi napraviti potpuni zaokret i novu strategiju koja će omogućiti da poljoprivreda bude iskorišćeni resurs a ne propuštena šansa.

On je u Šapcu rekao da je to grad koji bi trebalo da bude poznat po vrednim i uspešnim ratarima, voćarima, povrtarima i stočarima, ali da je danas “najpoznatiji po batinašima sa motkama i čekićima”, koji državnim službenim automobilima napadaju i tuku građane koji sa pravom protestuju protiv vlasti.

“Tuku građane koji se bune zbog malih subvencija, koje je vlast smanjila sa 14.000 dinara po hektaru na 4.000 dinara. Bune se protiv najskupljeg dizel goriva za poljoprivrednike u Evropi, jer država od svakog litra nafte uzme 91 dinar. Bune se jer je veštačko đubrivo poskupelo 300 odsto za godinu dana. Bune se zato što podsticaji za poljoprivredu kasne tri godine”, rekao je Aleksić u razgovoru sa Šapčanima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here