Teša Tešanović – Vučić prolongira formiranje vlade zbog Ukrajine

0
85

Vučić prolongiranjem formiranja Vlade čeka da vidi kakva će biti situacija u Ukrajini te da na osnovu te situacije odluči da li će Srbija uvesti sankcije Rusiji, izjavio je novinar Teša Tešanović

Formiranje nove vlade moglo bi da bude prolongirano čak do kraja septembra, ukoliko to bude želja Srpske napredne stranke, koja će, izvesno, ponovo biti stožer izvršne vlasti.  Šta je razlog eventualnog prolongiranja formiranja nove vlade pitali smo novinara Tešu Tešanovića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u razgovore o formiranju nove Vlade ući „čim se formira parlament“. Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara rekao da će ti razgovori početi „od tog trenutka kada bude imao spisak poslaničkih grupa ili konretan spisak lista koje su ušle u parlament“.

Američki specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izrazio je nadu da će se Srbija pridružiti ostalim državama Zapadnog Balkana i uvesti sankcije Rusiji nakon formiranja nove Vlade. On je rekao da su se skoro sve države Zapadnog Balkana usaglasile na način da učine da Rusija plati cenu za invaziju kroz sankcije, kroz podršku Ukrajini i njenom narodu te da se nada sda će se Srbija pridružiti toj grupi i da će se uskladiti sa sankcijama kada formira Vladu.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac je takođe rekao da očekuje da nakon formiranja nove Vlade Srbija uvede sankcije Rusiji naglasivši da je njegova stranka osudila agresiju na Ukrajinu i da podržava sankcije protiv odgovornih za agresiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here