120 miliona dinara za sportske objekte u Vojvodini

0
54

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je izdvojeno 120 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore korisnicima po konkursu za finansiranje projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini. Realizacijom tih projekata unapređuje se školska sportska infrastruktura, javni sportski tereni i centri dostupni svim građanima, kao i trenažni centri namenjeni vrhunskim sportistima. Predsednik Mirović podsetio je na to da je formiranjem Pokrajinske vlade 2016. godine, pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, formiran Sektor za upravljanje infrastrukturnim projektima, čija je nadležnost razvoj sportske infrastrukture.

Između ostalog, ovoim konkursom, sredstva su izdvojena za opremanje rukometnog terena u Srednjoj stručnoj školi u Crvenki, za adaptaciju postojeće atletske staze u Adi, održavanje košarkaških terena u Sportskom centru „Tikvara“ u Bačkoj Palanci, sanaciju parketa u fiskulturnoj sali u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu, zamenu sportskog parketa u velikoj sali hale „Mostonga“ u Sportskom centru „Soko“ u Somboru, zamenu sportskog parketa u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u Vrbasu. Sredstva su odobrena i za projekat održavanja poda u sali OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, održavanja košarkaškog i rukometnog terena u Rumi, zamenu stolarije u sali OŠ „Vuk Karadžić“ u Deronjama, investiciono održavanje svlačionica u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju, investiciono održavanje košarkaškog terena u Senti i za druge projekte.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here