Zajednička izjava o saradnji AP Vojvodine i austrijske pokrajine Štajerske

0
115

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar za kulturu, Evropu, sport i ljudske resurse u Vladi Štajerske Kristofer Dreksler potpisali su danas Zajedničku izjavu o saradnji AP Vojvodine i te austrijske pokrajine u oblastima privrede, obrazovanja, zaštite životne sredine, kulture i sporta.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ministrom za kulturu, Evropu, sport i ljudske resurse u Vladi Štajerske Kristoferom Drekslerom sa kojim je potpisao Zajedničku izjavu o saradnji AP Vojvodine i te austrijske pokrajine. Dogovoreni su sastanci i razgovori u cilju podsticanja investitora iz Štajerske za dolazak u Vojvodinu, a biće potpisan i Sporazum o saradnji dveju privrednih komora. Prioritet je, između ostalog, saradnja razvojnih instituta, posebno u IT sektoru, projekti u oblastima zaštite životne sredine i kulture, kao i povezivanje mladih.

Ministar za kulturu, Evropu, sport i ljudske resurse u Vladi Štajerske Kristofer Dreksler izjavio je da će ta pokrajina Vojvodini posvetiti posebnu pažnju.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i ministarka za privredu, turizam, region, nauku i istraživanje u Vladi Štajerske Barbara Ajbinger Midl.

U višednevnoj poseti AP Vojvodini su i predsednica Parlamenta Štajerske Manuela Kom, predstavnici Privredne komore, Grada Graca, Univerziteta u Gracu i kulturnih institucija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here