Miroslav Aleksić – Bilo je energije u narodu za promenu režima

0
67

Ja mislim da je bila jako velika energija u narodu Srbije za promenu ovog režima i ove vlasti ali opozicono delovanje moglo je mnogo bolje da se osmisli, rekao je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je opozicija počinila “neke greške” i da je na izborima mogla da dobije više glasova i odigra bolje. Aleksić je u emisiji “Utisak nedelje” rekao i da “nije sve do naroda”, te dodao da je “nešto i do nas”, prenela je Narodna stranka. Potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića pitali smo u čemu je sve to opozicija grešila pre i posle prošlih izbora.

Govoreći o delovanju opozicije na prošlim izborima Miroslav Aleksić je naglasio: „Mogli smo da više razgovaramo i da ne ucenjujemo jedni druge. Narodna stranka je bila maksimalno korektna i stavila je partijski interes po strani zarad jedinstva i to je svima jasno“.

Prema njegovim rečima, neka istraživanja su nam rekla da je najbolji kandidat Zdravko Ponoš, „iako je po nekim istraživanjima Božo Prelević stajao daleko bolje“.

„Istraživanja su nam bacila prašinu u oči da donesemo odluku na osnovu ne baš valjanih istraživanja. Mogli smo da budemo racionalniji i da šire sagledamo stvari“, dodao je Aleksić.

Istakao da su predsedničk izbori ključni jer „vuku parlamentarne i beogradske izbore“.

Upitan da li se „distancira od Ponoša,“ Aleksić je odgovorio da se „ne distancira, nego iznosi svoj stav i mišljenje“.

„Mi smo to prihvatili, ali se sada pokazalo da to nije dalo rezultat koji se očekivao“, rekao je Aleksić.

Naveo je da je opozicija ostvarila bolje rezultate u velikim gradskim centrima, a vlast slabije.

„Vlast je, međutim, apsolutno bila dominantna u udaljenim opštinama, naročito u selima, gde su rezultati izbora bili strahovito u korist vlasti“, rekao je Aleksić.

Ocenio je i da je narod poslao poruku.

„Narod nam je poslao poruku da shvatimo da se politika ne vodi na Vračaru i na Dorćolu i da van centra Beograda žive ljudi do kojih nismo doprli“, rekao je on.

Ukazao je i na medijsku blokadu.

„Jedan od razloga za to je medijska blokada i zato moramo da ojačamo partijske organizacije kako bismo stigli do svakog građanina i tada možemo da očekujemo pad vlasti“, rekao je Aleksić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here