Igor Marinković – Nisam zabrinut zbog potencijalne nestašice hrane i šećera

0
107

Ja lično nisam zabrinut zbog potencijalne nestašica hrane i šećera koje je najavljivao Vučić, rekao je urednik i novinar kanala Helmcast i portala Pravda Igor Marinković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija zaštititi cenu šećera, bez obzira na količinu, i poručio da ga Srbija ima dovoljno. Govoreći o nestašici šećera u prodavnicama, rekao je da je u Srbiji zaštićena cena šećera u pakovanju od jednog kilograma i da onda oni koji rade sa šećerom, poput pčelara ili destilera, dogovore sa poslovođama da kupe veće količine tog jeftinijeg šećera, zbog čega će biti zaštićena cena šećera bez obzira na pakovanje. Da li stanovnici Srbije treba da brinu kada je u pitanju snabdevenost hranom, ali i zbog poskupljenja hrane pitali smo Igora Marinkovića, urednika i novinara kanala Helmcast i portala Pravda.

Vlada Srbije usvojila je na sednici izmenjenu i dopunjenu uredbu kojom se ograničava maloprodajna cena kristal šećera za sva pakovanja.

Ograničenje cene kristal šećera u pakovanju od jednog kilograma ostaje 89,99 dinara.

Uredba o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica donesena je u cilju zaštite tržišta, a zbog naglog skoka cena kristal šećera u većim pakovanjima, imajući u vidu da je ograničena samo cena pakovanja od jednog kilograma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here