Mila Alečković – Degolisti podržavaju Rusiju

0
572

U Francuskoj je poznat stav degolista da se moraju imati diplomatski odnosi sa Rusijom i da je ta zemlja izuzetno važna, rekla je Mila Alečković, klinički psiholog i antropološki psihijatar.

Diskriminacija ruskog naroda zbog događaja u Ukrajini je nečuvena i veoma šokantna, izjavio je unuk prvog predsednika Pete francuske republike Šarla de Gola, Pjer de Gol. „Moj deda je uvek podržavao i branio potrebu da se i u najtežim momentima istorije grade i održavaju čvrsti odnosi sa Rusijom. Voleo je Rusiju. Rusiju volimo i moja porodica i ja i njen narod, ruski narod, čije pravo na svojinu se tako nepravedno narušava u celom svetu“, rekao je De Gol na prijemu u ambasadi Rusije u Parizu povodom Dana Rusije, prenosi portal Sputnjik. Psihijatra doktorku Milu Alečković pitali smo da li deli stavove Pjera de Gola?

Prema rečima Pjer de Gola, ovo što se dešava oko sankcija ka Rusiji podseća ga na najgora vremena okupacije i Višijevskog režima u Francuskoj.

„A da li su i umetnici i ruski sportisti krivi? Ova sistematska i neselektivna politika eksproprijacije i diskriminacije celog ruskog naroda je za mene nečuvena i veoma šokantna“, istakao je on.

Kako je naveo, američke sankcije protiv Rusije izazvale su duboku ekonomsku krizu u Evropi i slabe Evropljane.

„Svi danas prepoznaju odgovornost Sjedinjenih Američkih Država u aktuelnom sukobu, kobnu ulogu NATO-a koji se stalno širi i nepromišljenu politiku ukrajinske vlade. Ukrajinske vlasti, podstaknute lepim obećanjima, američkim i evropskim iluzijama, sprovodile su nepriličnu politiku prema ruskom stanovništvu Donbasa, umnožavajući diskriminaciju, pljačku i bombardovanja“, rekao je De Gol.

Prema njegovim rečima, Zapadnjaci su dozvolili Vladimiru Zelenskom, „njegovim oligarsima i neonacističkim vojnim grupama da upadnu u vrtlog rata“.

On smatra da Amerikanci žele da izazovu novu konfrontaciju Istoka i Zapada, čija je jedina svrha da oslabe i podele Evropu, kao i da joj nametnu svoje direktive, ekonomiju i sistem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here