Orden zastavniku prve klase Saši Radojeviću

0
146

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena, dodeljen Ukazom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, povodom obeležavanja 23. godišnjice od završetka bitke na Košarama.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena zastavniku prve klase Saši Radojeviću povodom obeležavanja 23. godišnjice od završetka bitke na Košarama. „Pripala mi je čast da Vam u ime predsednika Vučića uručim odlikovanje za sve ono što ste uradili kao zamenik komandanta karaule „Košare“ u najtežim trenucima za našu zemlju zajedno sa svojim vojnicima iz graničnog bataljona. To je nešto na šta je Srbija ponosna i što neće zaboraviti, zbog  čega Vam je predsednik i dodelio orden. On ide u prave ruke i zaista mi je drago da u našim redovima imamo tako hrabrog čoveka“  – rekao je ministar Stefanović, koji je istakao da je ponosan što danas glasno govorimo o bici na Košarama i dičimo se našim herojima, za razliku od nekih ranijih vremena.

Zastavnik Radojević zahvalio se predsedniku Vučiću i ministru Stefanoviću na dodeljenom odlikovanju, ali, kako je rekao, pre svega zato što cene i poštuju bitku na Košarama, kao i žrtvu koju su dali oni koji su na Košarama poginuli. „Ovo nije orden koji sam ja lično zaslužio, ovo je orden koji smo svi zajedno zaslužili u borbi i zaista mislim da će se njemu obradovati svi učesnici bitke na Košarama“ – rekao je zastavnik Radojević, koji je kao zamenik komandira karaule „Košare“ sa svojim vojnicima bio svih 67 dana na položaju od početka do završetka ove herojske bitke.

Današnjem uručenju ordena prisustvovali su pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević i zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Dejan Pajić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here