Viorel Flora obeležiće pedeset godina umetničkog rada

0
74

Akademski slikar Viorel Flora obeležiće pedeset godina priznatog umetničkog rada izložbom koja će biti otvorena 29. juna u salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu.

Akademski slikar Viorel Flora rođen je 1952. godine u Banatskom Novom Selu, završio je slikarski odsek Likovne akademije u Beogradu 1977. godine. U Udruženje primenjenih umetnika Vojvodine primljen je 1981. godine nakon više od pedeset knjiga  koje je dizajnirao i ilustovao. Iste godine postao je scenograf-dizajner Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u  Zrenjaninu gde je uradio 130 scenografija, a od 1986. godine i oko 100 plakata za pozorišne predstave. Dva puta je, kao stipendista francuske vlade, bio na stručnom usavršavanju u Parizu, a član je pet umetničkih udruženja. Izlagao je na četrdesetak grupnih i 25 samostalnih izložbi. Ove godine Flora obeležava pedeset godina umetničkog rada i tim povodom će u salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu biti otvorena retrospektivna izložba koja će obuhvatiti njegova najznačajnija dela.

Zrenjaninci će imati priliku da upoznaju Florin rad kroz slike koje su nastale u različitim periodima njegovog života i stvaralaštva, od studentskih dana do danas.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here