Vulin – Razgovor sa grčkim ambasadorom Jorgosom Djakofotakisom

0
75

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa grčkim ambasadorom Jorgosom Djakofotakisom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa grčkim ambasadorom Jorgosom Djakofotakisom o aktuelnim bezbednosnim pitanjima i unapređenju saradnje. Ministar Vulin i ambasador Djakofotakis istakli su tradicionalno dobru saradnju policija dveju država, posebno u oblastima organizovanog i visokotehnološkog kriminala i ilegalnih migracija. Ambasador Djakofotakis pohvalio je Republiku Srbiju i zahvalio se na pomoći, koju je naša država pružila grčkim kolegama i narodu, tokom velikih požara koji su prošle godine zahvatili deo grčkih ostrva.

Sagovornici su izrazili uverenje da će potpisivanje sporazuma o zajedničkim policijskim patrolama Srbije i Grčke omogućiti još efikasniju saradnju u oblasti reagovanja u vanrednim situacijama. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao da je Srbija zahvalna Grčkoj na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu naše zemlje i nepriznavanju lažne države Kosovo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here