Aleksandar Jerković – Položaj radnika u Srbiji je sve gori kada je reč o stranim investitorima

0
715

Iz godine u godinu uslovi i položaj radnika u Srbiji su sve gori kada je reč o stranim investitorima, smatra Aleksandar Jerković, zamenik predsednika pokreta Nema nazad, iza je Srbija.

Predstavnici radnika Fijata su nakon sastanka u Predsedništvu izjavili da su dobili od kompanije Stelantis novu ponudu za rad u inostranstvu, po kojoj bi tri meseca radili u Slovačkoj, dok bi jedan mesec mogli da provedu kod kuće. Oni koji ne žele da prihvate takvu ponudu, mogu da pređu u kompanije u Kragujevcu i Velikoj Plani, uz otpremninu od 790 evra po godini radnog staža.  Zamenika predsednika pokreta Nema nazad, iza je Srbija Aleksandra Jerkovića smo pitali kakav je položaj radnika u Srbiji kada je reč o stranim investitorima.

Odlukom čelnih ljudi kompanije Stelantis u čijem je vlasništvu fabrika u Kragujevcu, više od 2000 radnika Fijata našlo se na prekretnici. Ili će biti proglašeni tehnološkim viškom i uz socijalni program i otpremninu napustiti preduzeće ili će otići  na privremeni rad u inostranstvo dok firma u kojoj su zaposleni ne završi proces reorganizacije i pripremi se za proizvodnju novog modela – električnog automobila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here