Ministar Vulin – Da fudbal bude porodični sport, a stadioni bez ograda

0
32

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je danas sastanak povodom početka domaćeg prvenstva u fudbalu Superlige Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa načelnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i višim javnim tužiocem Nenadom Stefanovićem povodom početka domaćeg prvenstva u fudbalu Superlige Srbije.  Ministar unutrašnjih poslova Srbije istakao je da fudbal mora da postane porodičan sport, a stadioni bez ograda i barijera.

„Hoću da fudbal bude porodičan sport, a stadioni bez zaštitnih ograda. Nećemo dozvoliti da frakcije unutar navijačkih grupa, usled svojih međusobnih sukoba, ugrožavaju naše građane i narušavaju javni red i mir. Nećemo dozvoliti da se narko-dileri kriju iza navijačkih grupa i klubova, nema više kolektivne odgovornosti, svaki pojedinac će da odgvara za svoje postupke. Ko god bude pokušao da na stadionima i utakmicama vrši nasilje, diluje drogu ili da narušava javni red i mir biće kažnjen i procesuiran u skladu sa zakonom”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.  „Nadležne uprave i jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativna agencija i nadležna tužilaštva odgovornim i koordinisanim radom osiguraće visok nivo bezbednosti na sportskim priredbama”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da će se uoči utakmica vršiti i preventivni  kontradiverzioni pregledi i da se neće dozvoliti da lažne dojave o bombama kvare naše sportske događaje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here