Stamatović – Odluka o dodeli zemljišta Hilandaru

0
94

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović svečano je uručio igumanu manastira Hilandar arhimandritu Metodiju odluku Skupštine opštine o prenosu vlasništva nad 70 hektara zemljišta na Zlatiboru a u svrhu projekta izgradnje naučno-obrazovnih kampova manastira Hilandar. Zahvaljujući se, iguman Metodije je pritom darovao zlatnik kralja Milutina Opštini Čajetina.

Opština Čajetina donela je jednu od najznačajnijih odluka u istoriji postojanja opštine, a to je prenos 70 hektara zemljišta na Zlatiboru manastiru Hilandar, u cilju realizacije naučno-obrazovnih kampova, koji bi potom prerasli u obrazovnu ustanovu u okviru sistema srednjoškolskog obrazovanja Republike Srbije. Ideja je da se izgradi obrazovni objekat sa internatom za smeštaj učenika i terenima za sport i rekreaciju. Ovo je prvi put da manastir Hilandar dobije svoje imanje na teritoriji Zlatiborskog okruga.Svečana dodela ove donacije održana je u petak, 8.jula.

Iguman manastira Hilandar arhimandrit Metodije naglasio je da je i njemu i svoj braći koja je došla sa Svete Gore velika radost što se nalaze na Zlatiboru i u opštini Čajetina jer se tu godinama unazad osećaju kao kod svoje kuće, a od sada će to moći praktično da i dožive.

Zahvaljujući se, iguman Metodije je darovao zlatnik kralja Milutina Opštini Čajetina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here