Čedomir Čupić – Upad ROSU u Štrpce je posledica dolaska Milana Radojičića na Kosovo

0
83

Nedavni upad specijalnih jedinica ROSU u Štrpce posledica je dolaska Milana Radojičića na Kosovo, smatra Čedomir Čupić, profesor Fakulteta političkih nauka i dodaje da je cilj ROSU bio da pokaže da raspolaže tom teritorijom.

Više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano ujutru 07. jula u Štrpce pod punom opremom, s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju (KiM). Ukazuje se da je Rosu ponovo izabrala da u Štrpce upadne baš na veliki praznik, s obzirom da je tog dana bila seoska slava sveti Jovan i veliki vašar u Štrpcu, kada se okuplja veliki broj meštana, i podseća da je isto učinjeno i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu. Kako komentariše skora dešavanja na Kosovu pitali smo profesora Fakulteta političkih nauka Čedomira Čupića.

Pripadnici specijalne jedinice ROSU blokirali su opštinu Štrpce i upali u Osnovnu školu “Šarski odred” na Brezovici, poštu u selu Drajkovce, jedinu srpsku televiziju Herc i zgradu Privremenog organa. Istovremeno, prištinski specijalci su sa bandera na ulazu u Štrpce i centru poskidali bezbednosne kamere. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je juče da Priština više ne traži izgovor zašto upada u srpske sredine na KiM i da joj je namera da zastraši srpski narod i izvrši pritisak na Beograd. „Samo pribranom reakcijom i ponašanjem naših ljudi izbegli smo veće sukobe. Neka bude jasno Kurtiju da Beograd neće nemo posmatrati ovakve upade, jer oni nemaju za cilj borbu protiv ne znam čega, nego su direktno upereni protiv bezbednosti i opstanka našeg naroda na KiM – rekao je Petković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here