Đorđo Đorđić – Dolazak Abazovića u Srbiju je koristan za oba naroda

0
89

Dolazak predsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića u Srbiju je koristan za oba naroda smatra član predsedništva Stranke slobode i pravde Đorđo Đorđić i dodaje da podržava svaki vid komunikacije i saradnje iako ne razume zbog čega je došlo do loših odnosa dva bratska naroda.

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ocenio je da se njegovom posetom Beogradu “okreće novi list” u odnosima Srbije i Crne Gore i da je neprirodno da bude bilo kakvog šuma u komunikaciji. Premijer Crne Gore razgovarao je u Beogradu sa patrijarhom SPC Porfirijem a tema razgovora bio je Temeljni ugovor koji vlada Crne Gore treba da potpiše sa SPC. Bivšeg košarkaša i člana predsedništva Stranke slobode i pravde Đorđa Đorđića smo pitali da li mu se čini da se poboljšavaju odnosi Srbije i Crne Gore.

Prethodnih dana učestali su apeli da se pitanje usvajanja Temeljnog ugovora odgodi na određeno vreme a održana su i tri protesta građana. Iskazali su nezadovoljstvo, jer smatraju da je ugovor suprotan nacionalnim interesima, te da znači prekrajanje istorije Crne Gore, zbog čega će pozvati nadležne da odustanu od tog dokumenta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here