Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije izrazio je veliku sumnju u firmu Panonian water i njenu stručnost kada je u pitanju prečišćavanje vode u Zrenjaninu. Stručni tim ove stranke pratiće realizaciju ovog projekta, a do tada stranka zavteva da grad obezbedi cisternu sa zdravom pijaćom vodom za naše sugrađane, izjavio je potpredsednik Novog DSS-a Zoran Sandić.

Gradski odbor Novog DSS Zrenjanin pozvao je gradsku vlast da hitno i na više lokacija u gradu obezbedi zdravu pijaću vodu za građane po uzoru na druge gradove u zemlji.Kako navode, u narednim danima i nedeljama najavljene su velike vrućine, a građani u Zrenjaninu i dalje nemaju osnovno ljudsko pravo, pravo na zdravu pijaću vodu. Zorana Sandića, potpredsednika Novog DSS pitali smo kako je moguće da posle silnih investicija i obećanja problem fabrike vode u Zrenjaninu nije rešen.

Posao prečišćavanja vode u Zrenjaninu pre nekoliko dana poveren je firmi Panonian water na osnovu međudržavnog sporazuma između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i na osnovu potpisanog memoranduma o razumevanju u vezi izgradnje projekta za tretman vode i otpadnih voda u Srbiji između našeg nadležnog ministarstva i firme Metito. Na novi ugovor reagovao je gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije saopštenjem u kom se navodi da ovakve vrste sporazuma ne podležu javnim nabavkama, javnim tenderima, javnim nadmetanjima ili nečim drugim što je predviđeno nacionalnim zakonodavstvom. „Smatramo da je ovo rešenje, kao i prethodno, nametnuto Zrenjanincima a da je posao dobila firma bez referenci. Dobro je što je Vlada Republike Srbije obezbedila sredstva za zamenu dotrajalih azbesnih cevi i kopanje novih bunara, što i jeste preduslov za zdravu pijaću vodu, ali izražavamo veliku sumnju u firmu Pannonian Water i njenu stručnost za ovako važan i po građane Zrenjanina značajan posao“, naveo je Novi DSS. GO Novog DSS-a će u narednom periodu formirati stručni tim koji će pratiti realizaciju ovog projekta, sve stavke iz Ugovora i sve loše strane ovog projekta predočiti javnosti, od tehnologije koja se planira, do cene po kubnom metru koju će građani na kraju plaćati.