Zoran Sandić – Tema zdrave pijaće vode u Zrenjaninu ne sme biti pod velom tajne

0
100

Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije izrazio je veliku sumnju u firmu Panonian water i njenu stručnost kada je u pitanju prečišćavanje vode u Zrenjaninu. Stručni tim ove stranke pratiće realizaciju ovog projekta, a do tada stranka zavteva da grad obezbedi cisternu sa zdravom pijaćom vodom za naše sugrađane, izjavio je potpredsednik Novog DSS-a Zoran Sandić.

Gradski odbor Novog DSS Zrenjanin pozvao je gradsku vlast da hitno i na više lokacija u gradu obezbedi zdravu pijaću vodu za građane po uzoru na druge gradove u zemlji.Kako navode, u narednim danima i nedeljama najavljene su velike vrućine, a građani u Zrenjaninu i dalje nemaju osnovno ljudsko pravo, pravo na zdravu pijaću vodu. Zorana Sandića, potpredsednika Novog DSS pitali smo kako je moguće da posle silnih investicija i obećanja problem fabrike vode u Zrenjaninu nije rešen.

Posao prečišćavanja vode u Zrenjaninu pre nekoliko dana poveren je firmi Panonian water na osnovu međudržavnog sporazuma između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i na osnovu potpisanog memoranduma o razumevanju u vezi izgradnje projekta za tretman vode i otpadnih voda u Srbiji između našeg nadležnog ministarstva i firme Metito. Na novi ugovor reagovao je gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije saopštenjem u kom se navodi da ovakve vrste sporazuma ne podležu javnim nabavkama, javnim tenderima, javnim nadmetanjima ili nečim drugim što je predviđeno nacionalnim zakonodavstvom. „Smatramo da je ovo rešenje, kao i prethodno, nametnuto Zrenjanincima a da je posao dobila firma bez referenci. Dobro je što je Vlada Republike Srbije obezbedila sredstva za zamenu dotrajalih azbesnih cevi i kopanje novih bunara, što i jeste preduslov za zdravu pijaću vodu, ali izražavamo veliku sumnju u firmu Pannonian Water i njenu stručnost za ovako važan i po građane Zrenjanina značajan posao“, naveo je Novi DSS. GO Novog DSS-a će u narednom periodu formirati stručni tim koji će pratiti realizaciju ovog projekta, sve stavke iz Ugovora i sve loše strane ovog projekta predočiti javnosti, od tehnologije koja se planira, do cene po kubnom metru koju će građani na kraju plaćati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here