Kapetan Dragan – Srbija ne poštuje dovoljno ni svoje heroje ni svoje žrtve

0
116

Srbija ne poštuje dovoljno ni svoje heroje ni svoje žrtve, rekao je osnivač Fondacije „Kapetan Dragan“ Dragan Vasiljković dodavši da je sramotno što Srbija više novca izdvaja za pse lutalice nego za svoje heroje po hrvatskim zatvorima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da Srbi moraju da govore i da se sećaju svojih žrtava jer niko drugi neće. On je, kao izaslanik predsednika Republike Srbije i kao ministar unutrašnjih poslova, prisustvovao u Zalazju kod Srebrenice obeležavanju 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992. godine, u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni u okviru tradicionalne memorijalne manifestacije “Petrovdanski dani”. Dragana Vasiljkovića, predsednika fondacije „Kapetan Dragan“ pitali smo da li Srbija dovoljno poštuje svoje žrtve i da li dostojno obeležava sećanje na njih.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je na obeležavanju 30 godina od stradanja 69 srpskih civila i vojnika na Petrovdan 1992. godine, u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim Biljača i Zagoni, da bi 30 godina moralo biti dovoljno da se ostvari zemaljska pravda, da se zna ko je zločine nad Srbima počinio i da im kazna bude pravedna, ali da 30 godina, pa i 300, nije dovoljno da pravde bude za Srbe, od kojih niko ne traži oprost. Vulin je položio vence na spomen-obeležja ubijenim srpskim civilima i vojnicima u srebreničkim i bratunačkim selima 1992. godine stradalim od muslimanske vojske pod komandom Nasera Orića kao i srpskim žrtvama koje su tokom Drugog svetskog rata ustaše ubile 1943. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here