Novi optimizam – Tribina Rat i „brat“

0
60

U organizaciji pokreta „Novi optimizam“ i Inicijative mladih za ljudska prava, a uz podršku Građanskih inicijativa u Dorćol platz-u je održana tribina pod nazivom Rat i „brat“.

U razgovoru na temu medijske prezentacije ruske agresije na Ukrajinu učestvovali su advokat Rodoljub Šabić, novinarka N1 Aleksandra Godfroid, novinar Newsmax media Slobodan Georgiev, Novinarka lista Danas Jelena Diković, a razgovor je moderirao novinar N1 Adam Santovac.

Komentarišući trenutnu poziciju Srbije u svetlu dešavanja u Ukrajini Slobodan Georgiev je rekao da predsednik Srbije u odnosima sa Rusijom nešto gleda da ispuni, a nešto ipak da izbegne te da su najveći problem brojni putinofili u državnom sistemu, kojih ne može da se otarasi. Novinarka N1 Aleksandra Godfroid osvrnula se na izveštavanje medija o ratu u Ukrajini. Advokat Rodoljub Šabić osvrnuo se na istraživanje po kom je 80% građana Srbije proruski orjentisano i kako taj procenat građana Ruse posmatra kao našu „slavensku braću“. Arhitekta Dragoljub Bakić osvrnuo se na rušenje objekata u Ukrajini.

Povodom obeležavanja 150 dana od napada na Ukrajinu, Inicijativa mladih za ljudska prava u saradnji sa Novim Optimizmom i Ukrajinskom ambasadom organizuje izložbu ratne fotografije pod nazivom „Pozdrav iz Ukrajine“. Tema izložbe je ruska agresija na ovu zemlju, odnosno ljudi i ratna dešavanja sa kojima se oni suočavaju od februara 2022. godine. Izložba će biti otvorena 26. jula u 19h, a trajeće sve do 25. avgusta. Svi zainteresovani građani moći će da je posete svakoga dana u navedenom periodu od 16h do 21h.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here