Ministar Stefanović se sastao sa ambasadorom Azerbejdžana

0
58

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Azerbejdžana Kamilom Hasijevim, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je na početku sastanka sa ambasadorom Azerbejdžana Kamilom Hasijevim da je saradnja u oblasti odbrane dobra i da prati sveukupne bilateralne odnose koji počivaju na iskrenom prijateljstvu i strateškom partnerstvu Srbije i Azerbejdžana. On je podsetio na značaj Sporazuma o vojnotehničkoj saradnji, koji je potpisan u oktobru prošle godine uoči otvaranja Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“ u Beogradu, na kom je učestvovala delegacija na čelu sa ministrom odbrambene industrije Azerbejdžana general-pukovnikom Madatom Gulijevim.

Ministar je istakao da su modernizacija i opremanje Vojske Srbije i dalji razvoj odbrambenih kapaciteta jedan od strateških ciljeva naše zemlje, te da postoji mogućnost daljeg razvoja saradnje sa Azerbejdžanom na poljima vojnoekonomske, vojnotehničke i vojnoobrazovne saradnje. On se i ovom prilikom zahvalio Azerbejdžanu na principijelnom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije u brojnim međunarodnim organizacijama.

Ambasador Hasijev saglasio se sa ministrom Stefanovićem da postoje potencijali za dalji razvoj saradnje dveju zemalja i izrazio opredeljenost azerbejdžanske strane za njeno dalje jačanje u navedenim oblastima. On je istakao da su posete i kontakti na najvišem nivou u tom kontekstu od velikog značaja i ovom prilikom uputio poziv ministru Stefanoviću za zvaničnu posetu Azerbejdžanu. Ambasador Hasijev ponovio je da njegova zemlja kao iskreni prijatelj Srbije ostaje pri svom stavu po pitanju takozvanog Kosova i naveo da će Azerbejdžan nastaviti da pruža podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here