Aleksandar Marton – Nenad Čanak nije pretio Vladimiru Putinu

0
80

Potpredsednik Ligesocijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ponovio je reči Nenada Čanka da nije pretio Vladimiru Putinu nego je posredi agresija jedne države na drugu, suverenu državu, članicu Ujedinjenih nacija.

Protiv lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenada Čanka, podneta je krivična prijava zbog “pretnji smrću” predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Dokument se pojavio na društvenim mrežama, a Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu prijavu je podneo parlamentarni patriotski pokret “Nema nazad – iza je Srbija” na čijem čelu je general Božidar Delić. Potpredsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Martona pitali smo koji su motivi ovakve krivične prijave i koliko je ona ozbiljna.

Kako se navodi u prijavi, koja je datirana na 14. jun 2022, Čanak je tri dana ranije, 11. juna, gostujući u emisiji Centralni dnevnik, komentarišući rusko-ukrajinski sukob izjavio da ruskog predsednika „treba ubiti.“ Ovo se mora završiti samo na jedan način, porazom Rusije i smrću Putina – citirane su Čankove reči koje je izgovorio u pomenutoj emisiji. Konstatuje se da je da je time učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, zbog čega je i podneta krivična prijava protiv njega.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here