Čedomir Čupić – Dobro je što je Ponoš osnovao pokret Srbija centar

0
158

Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić smatra da je dobro što je Zdravko Ponoš osnovao pokret Srbija centar dodavši da predstavlja dobar most za sve prodemokratske i proevropske stranke, ali i one koje pružaju otpor Vučićevoj vladavini.

Zdravko Ponoš, koji je bio predsednički kandidat koalicije Ujedinjena Srbija, formirao je svoj pokret “Srbija centar”, a članove svog tima predstavio je javnosti. Ponoš je izjavio da je spreman da sarađuje sa svim opozicionim strankama koje ne sarađuju sa režimom, a takve, kako je rekao, ne vidi ni među strankama koje su bile deo Ujedinjene Srbije ni u koaliciji Moramo. Profesora Fakulteta političkih nauka Čedomira Čupića, koji je bio savetnik Zdravka Ponoša u predsedničkoj kampanji pitali smo kakvu politiku očekuje od novoosnovanog pokreta, kakve ljude u tom pokretu i kakvu poziciju u političkom životu Srbije.

Ponoš je na aprilskim predsedničkim izborima učestvovao kao kandidat opozicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“. Posle izbora on istupa iz Narodne stranke i ubrzo najavljuje osnivanje svoje političke organizacije. Nakon osnivanja Zdravko Ponoš je poručio da se Srbija centar zalaže za ulazak Srbije u EU, za saradnju opozicije i da različitosti budu povod za dijalog, a ne za podele i sukobe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here