Mila Alečković – Vlast u Srbiji će polako uvoditi sankcije Rusiji, da narod to ne vidi

0
99

Vlast u Srbiji će polako uvoditi sankcije Rusiji, da narod to ne vidi, izjavila je prof. dr Mila Alečković, klinički psiholog i antropološki psihijatar i naglasila da sankcije nikad ništa nisu rešile.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je, posle sastanka sa nemačkim kancelarom, da je Olaf Šolc tražio da se Srbija priključi sankcijama Rusiji. „Razgovarali smo o političkoj situaciji u svetu i Šocl je na veoma decidan, jasan i oštar način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Rusije, odnosno da podržim restritktivne mere koje je EU već donela protiv Rusije”, rekao je Vučić. Kliničkog psihologa i antropološkog psihijatra doktorku Milu Alečković pitali smo kako Srbija treba da se postavi spram zahteva Nemačke da uvede sankcije Rusiji.

Više značajnih poruka nemački kancelar Olaf Šolc je doneo u Beograd, a jedna od njih je da Srbija praktično mora da uvede sankcije Rusiji. Srbija je podržala nekoliko deklaracija u UN protiv Rusije, ali uprkos tome se stiče utisak da pokušava da ostane neutralna kada je reč o ruskoj agresiji na Ukrajinu. Dok jedni smatraju da će zbog nepridruživanja sankcijama Rusiji evrointegracije Srbije biti usporene, i da će njen kredibilitet patiti te da će Srbija izgubiti međunarodni prestiž i ulogu koju ima u regionu mogu se čuti i mišljenja da koliko god da je Srbija imala sve razloge, pa i moralnu obavezu da osudi vojnu operaciju Rusije u Ukrajini toliko nema nikakvog razloga da uvede sankcije Rusiji, posebno kada je očigledno da sankcije donose opštu ekonomsku nestabilnost i predstavljaju realnu opasnost da uzrokuju glad u svetu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here