Kosta Čavoški – Vučić je pogrešio jer je dozvolio da Srbija glasa za osudu agresije Rusije u UN

0
111

Aleksandar Vučić je pogrešio jer je dozvolio da Srbija glasa za osudu agresije Rusije u Ujedinjenim nacijama smatra akademik Kosta Čavoški. Dodao je i da ne smemo kvariti odnose sa Rusijom jer je jedina država koja može da nas podrži u Savetu bezbednosti.

U Beogradu je predstavljena peticija protiv uvođenja sankcija Rusiji, koju je do sada potpisalo više javnih ličnosti, među kojima su akademici Matija Bećković, Kosta Čavoški i Vasilije Krestić, episkopi SPC Irinej i David, reditelj Emir Kusturica i bivši ambasador u Rusiji Slavenko Terzić. Peticijom se od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade i „najznačajnijih institucija srpskog naroda“ traži da odbace „pritiske i ucene Zapada“ i da ne uvode sankcije Rusiji. Zbog čega je potpisao peticiju i šta očekuje od predsednika Vučića po pitanju sankcija pitali smo akademika Kostu Čavoškog.

Peticijom se od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade i „najznačajnijih institucija srpskog naroda“ traži da odbace „pritiske i ucene Zapada“ i da ne uvode sankcije Rusiji. Ocenjuje se da srpski i ruski narod vežu „najtešnje veze“ i da je „trajno savezništvo“ sa tom zemljom danas jedini garant očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije, odnosno Kosova i Metohije u njenom sastavu kao i očuvanja dejtonske ustavne pozicije Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here