Krkobabić – Lebane u znaku minibusa

0
67

Ministar za brigu o selu Milan Кrkobabić izjavio je da jug Srbije ima valjane ljude, od kojih sve zavisi. On je posle sastanka sa opštinskim rukovodstvom, zajedno sa predsednikom opštine i ljudima iz Akademijskog odbora za selo SANU, pošao u vožnju minibusem za prevoz seoskog stanovništva, kupljenim sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

Iz  programa za kupovinu minibuseva sredstvima Ministarstva za brigu o selu do sada je dodeljeno 35 vozila za najugroženije opštine, od kojih 28 pripada četvrtoj grupi razvijenosti i devastiranim područjima, a neka sela u Srbiji su na ovaj način po prvi put dobila vezu sa gradom ili opštinom. Dnevno će se ovim minibusevima u Srbiji prevoziti oko 3.800 putnika, a prvi minibusevi su već počeli da stižu i saobraćaju po selima.

Ministar se zaustavio u selu Grgurovce koje je na ovaj način prvi put dobilo redovan linijski prevoz za svoje stanovnike. Radost najmlađih i najstarijih u probnoj vožnji od sela do sela, a onda veliko okupljanje ispred vodenice stare nekoliko vekova. Najstariji se slažu da ovakav skup ne pamte. Krkobabić je rekao da je najvažnije da se planovi lokalnih samouprava uvaže i da budu osnov za delovanje.

Кrkobabić je u selu Bošnjace obišao voćarsku zadrugu “Agro prima jug” koja je iz prošlogodišnjeg programa Ministarstva za brigu o selu namenjenog zadrugama dobila 13,4 miliona dinara za unapređenje poslovanja nabavkom rashladnog agregata i savremene opreme za preradu voća.

Osnovana 2006. godine, zadruga otkupljuje skoro sve vrste voća i povrća i plasira na domaće i inostrano tržište. Zahvaljujući ovoj investiciji i delimično sopstvenim ulaganjima, prošle godine su dostigli izvoz u iznosu od 40 miliona dinara. Zadruga u dve smene ima 10 stalno zaposlenih radnika i 20 sezonskih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here