Predstojeća kriza koja će pogoditi na zimu EU dovela je do toga da se brže formira vlada Republike Srbije jer ministri moraju da uđu u materiju da bi dočekali turbulentna vremena spremni smatra član predsedništva Narodne mreže Vladan Glišić.

U ponedeljak su završene konsultacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima parlamentarnih stranaka o formiranju nove vlade. Nakon obavljenih konsultacija mnogi od predstavnika lista su najavili da neće učestvovati u formiranju vlade, a lider SPS-a Ivica Dačić je pred konsultacije izjavio da očekuje da njegova stranka zajedno sa naprednjacima ponovo formira vladu. Člana predsedništva Narodne mreže Vladana Glišića smo pitali kakvu vladu očekuje i kako gleda na konsultacije koje su obavljene u proteklom periodu?

Srbija će dobiti ime novog mandatara za sastav buduće vlade odmah pošto se okonča proces konstituisanja parlamenta i predstavnici Srpske napredne stranke saopšte sa kim su dogovorili većinu, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obraćanja srpskoj javnosti.