Vučić – Oproštajna poseta ambasadora Kraljevine Belgije

0
30

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Belgije Kun Adama i tom prilikom mu zahvalio na dobroj saradnji, kao i na doprinosu koji je dao unapređenju odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo razvojem ekonomskih veza Srbije i Belgije, na šta je ambasador Adam preneo zadovoljstvo belgijskih kompanija uslovima za investiranje i rad u našoj zemlji, zbog kojih planiraju proširenje poslovanja.

Predsednik Vučić i ambasador Adam su se saglasili da ima prostora za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i izrazili očekivanje da će biti više međusobnih zvaničnih poseta koje bi tome doprinele, kao i da će biti potpisano više bilateralnih dokumenata koje podstiču saradnju. Takođe, predsednik Vučić je zahvalio Belgiji na podršci u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Ambasador Adam je istakao da Belgija podržava evrointegracije Srbije i politiku mira i stabilnosti u regionu. Dvojica sagovornika su razgovarali i o globalnoj situaciji i potrebi saradnje u suočavanju sa aktuelnim izazovima u polju energetike. Ambasador Adam je zahvalio predsedniku Vučiću na podršci u radu tokom diplomatskog mandata u našoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here