Vulin – Regionalni seminar za policijske pregovarače u Nastavnom centru Kula

0
105

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je Regionalnom seminaru za policijske pregovarače u Nastavnom centru Kula koji po prvi put organizuje MUP Srbije i poručio da je posao svakog pregovarača veoma ozbiljan, težak i složen, kao i da za pregovarače nema većeg uspeha od spasenog ljudskog života.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova izrazito ceni vaš trud, rad i posvećenost svom poslu, i pohvaljuje vaše napore da u svakoj situaciji u kojoj se nađete kao pregovarači izlazite iz nje kao pobednici i spasete tuđe živote. Pravovremeno reagovanje i profesionalnost koju posedujete su ključni za rešavanje krizne situacije”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar policije poručio je i da Ministarstvo unutrašnjih poslova visoko ceni postignute rezultate pregovarača i da će oni uvek imati podršku od strane Ministarstva, istakavši neophodnost da se članovi Pregovaračkog tima i u buduće konstantno usavršavaju kroz obuke i seminare gde će nadograđivati svoje komunikacione sposobnosti i veštine, usvajati nove taktike i znanja. „Kada je najteže, vi ste tu, ne pitajući ni za radno vreme, niti za doba dana, vi ste tu da se suočite sa najtežim situacijama i da ih svojom sposobnošću i veštinama rešite tako da taoci budu spaseni, da žrtve ne stradaju. Malo ko može da se tako racionalno i prisebno ponaša u najtežim i najopasnijim situacijama sve vreme misleći na primarni zadatak, odnosno na spasavanje života zarobljenih ljudi i njihovo bezbedno zbrinjavanje.

Divim se vašoj hrabrosti, MUP Srbije zaista ima Pregovarački tim koji je cenjen i u regionu i u Evropi i od koga druge policije mogu mnogo da nauče”, kazao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Ministru Vulinu su članovi Pregovaračkog tima MUP-a, u sadejstvu sa Žandarmerijom, prikazali vežbu krizne situacije otmice sa taocima, a u vežbi su učešće uzeli i pregovarači iz Republike Srpske i Slovenije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here