Dačić i Čen Bo o bilateralnim odnosima Srbije i Kine

0
113

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Nj.E. Čen Bo, o bilateralnim odnosima i strateškoj saradnji dve zemlje.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić istakao je da je Srbija pored intenzivnog političkog dijaloga na svim nivoima, veoma zadovoljna i nivoom parlamentarne saradnje dve zemlje u prethodnom periodu. Takođe je izrazio nadu da će novi saziv parlamenta, koji će biti konstituisan u ponedeljak 1. avgusta, nastaviti da radi u istom duhu. Dačić je napomenuo da je u Dvanaestom sazivu Narodne skupštine poslanička grupa prijateljstva sa Narodnom Republikom Kinom brojala je čak 122 poslanika i izrazio uverenost da će formiranje nove grupe prijateljstva i unapređenje saradnje sa Kinom biti prioritet i za naredni saziv.

Ambasadorka Čen Bo rekla je da smatra da su bilateralni odnosi su na istorijskom maksimumu, a kineska strana ih ocenjuje kao „svevremene odnose čeličnog prijateljstva“. Rekla je da u političkim odnosima nema otvorenih pitanja i da odnose dve zemlje karakteriše visok stepen uzajamnog poverenja i međusobna podrška u najvažnijim pitanjima.

Sagovornici su se složili da nastave uspešnu saradnju u nakon formiranja novih državnih organa Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here