Do 2. avgusta traje primena unapređenog sistema za merenje prosečne brzine

0
60

Pripadnici Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova počeli su sa primenom unapređenog sistema za merenje prosečne brzine koji će, pored prekršaja, detektovati i korišćenje mobilnog telefona prilikom upravljanja vozilom i nevezivanje sigurnosnog pojasa.

Od petka, 29.jula, počela je primena unapređenog sistema za merenje prosečne brzine koji će, pored prekršaja, detektovati i korišćenje mobilnog telefona prilikom upravljanja vozilom i nevezivanje sigurnosnog pojasa. Kako je objasnio pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, ovaj sistem će doprineti propisnom i bezbednom učestvovanju u saobraćaju, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i ublažavanju posledica saobraćajnih nezgoda. Belencan je rekao da će se procesuiranje stranih vozača vršiti po načelu hitnosti, dok će se domaći vozači procesuirati u skladu sa važećim zakonom.

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će, u periodu do 2. avgusta, na teritoriji cele zemlje sprovoditi akciju pojačane kontrole saobraćaja, s obzirom da se očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista, kao i zbog činjenice da je od početka meseca izgubilo život 48 učesnika u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here