Vladan Glišić – Egipat je važna država za nas

0
85

Komentarišući saradnju Srbije i Egipta, član predsedništva Narodne mreže Vladan Glišić je rekao da je Egipat važna afrička država i sada se obnavlja saradnja koju smo imali u vremenu SFRJ kada su zajedno sa Indijom pravili Pokret nesvrstanih.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković saopštio je da Srbija podržava inicijativu Egipta za održavanje Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju tokom narednih šest meseci, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. On je nakon sastanka sa egipatskim ministrom spoljnih poslova Samehom Hasanom Šukrijem naveo da je Srbija opredeljena za početak pregovora o zaključivanju sporazuma o slobodnoj trgovini sa Egiptom. Šta Srbiji može doneti saradnja sa Egiptom i koliko je ona važna pitali smo člana predsedništva Narodne mreže Vladana Glišića.

Jedna od tema koja je bila predmet posebne pažnje tokom razgovora bili su potencijali za unapređenje ekonomske saradnje. Selaković je ocenio da su danas ti potencijali „daleko ispod realnih mogućnosti i interesa dve strane“, navodi se u saopštenju. Selaković je Šukriju izrazio zahvalnost Srbije zbog razumevanja njene pozicije o pitanju Kosova i izrazio nadu da će Egipat nastaviti da podržava njene stavove u međunarodnim organizacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here