Ministar Stefanović obišao artiljerijske jedinice u Kraljevu

0
51

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike jedinica Druge brigade kopnene vojske koje su razmeštene u kasarni „Jovan Kursula“ u Kraljevu, gde je prisustvovao prikazu novouvedenih sredstava naoružanja i vojne opreme.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović je, prilikom obilaska pripadnika jedinica Druge brigade kopnene vojske u kasarni u Kraljevu, izrazio zadovoljstvo obučenošću posada za rad na modernizovanim sredstvima i podsetio na značaj opremanja naše vojske srestvima koje razvijaju i proizvode naši instituti i domaća odbrambena industrija. Ministar je u kraljevačkoj kasarni obišao pripadnike 23. samohodno haubičko-artiljerijskog diviziona i 25. artiljerijsko-raketnog diviziona za Protivvazduhoplovna dejstva, koji su opremljeni usavršenim protivavionskim topovima i modernizovanim samohodnim haubicama. Njega je dočekao komandant Druge brigade pukovnik Siniša Stašević koji ga je informisao o stanju u brigadi i zadacima.

Ministar Stefanović je ukazao i na značaj sopstvenog razvoja i proizvodnje za opremanje naše vojske. „Za nas je važno da se naše jedinice opremaju sa što više proizvoda naše domaće industrije, na čijem razvoju rade naš Vojnotehnički i drugi instituti i da damo sve od sebe da sa tom domaćom pameću postižemo maksimalno moguće dejstvo i štitimo svoju zemlju. Hoću još jednom da se zahvalim i komandantu Druge brigade i svim njegovim saradnicima na tome što posvećeno rade, što za njih nema ni leta, ni sunca, ni toplote i što im je svima jedino u srcu kako da što bolje završe svoj vojnički zadatak i kako da što bolje štite svoju zemlju“ – rekao je ministar Stefanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here