Komentarišući poteze privremenih vlasti u Prištini i skorašnji upad ROSU u Štrpce Kapetan Dragan je rekao da je to ista mantra kao što je bila u progonu Srba u Hrvatskoj.

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti privremenih institucija samouprave u Prištini su zabranile da poseti pokrajinu Kosovo i Metohiju. Petković je trebalo da obiđe Gornje Kusce, da razgovara sa srpskim narodom i otvori velelepni trg u tom mestu i obiđe nekoliko socijalno ugroženih porodica u opštini Leposavić. Kako komentariše ovaj potez privremenih vlasti u Prištini, kao i skorašnji upad ROSU u Štrpce pitali smo Dragana Vasiljkovića, predsednika fondacije „Kapetan Dragan“.

Petković je rekao da i na veliki praznik Petrovdan Aljbin Kurti nastavlja da se iživljava i gazi sve sporazume, pogotovo onaj o zvaničnim posetama, dodavši da je na vreme najavio svoju posetu. Ako se Kurti ovako odnosi prema glavnom pregovaraču u dijalogu, ako se meni, mimo svih sporazuma i dogovora, zabranjuje ulazak na prostor Kosova i Metohije, jasno vam je kako se onda tek Priština odnosi prema srpskom narodu na Kosmetu, koji svaki dan ispašta zbog terora Aljbina Kurtija, poručio je Petković.