Kapetan Dragan – Na Kosovu ista dešavanja kao ranije u Hrvatskoj

0
108

Komentarišući poteze privremenih vlasti u Prištini i skorašnji upad ROSU u Štrpce Kapetan Dragan je rekao da je to ista mantra kao što je bila u progonu Srba u Hrvatskoj.

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti privremenih institucija samouprave u Prištini su zabranile da poseti pokrajinu Kosovo i Metohiju. Petković je trebalo da obiđe Gornje Kusce, da razgovara sa srpskim narodom i otvori velelepni trg u tom mestu i obiđe nekoliko socijalno ugroženih porodica u opštini Leposavić. Kako komentariše ovaj potez privremenih vlasti u Prištini, kao i skorašnji upad ROSU u Štrpce pitali smo Dragana Vasiljkovića, predsednika fondacije „Kapetan Dragan“.

Petković je rekao da i na veliki praznik Petrovdan Aljbin Kurti nastavlja da se iživljava i gazi sve sporazume, pogotovo onaj o zvaničnim posetama, dodavši da je na vreme najavio svoju posetu. Ako se Kurti ovako odnosi prema glavnom pregovaraču u dijalogu, ako se meni, mimo svih sporazuma i dogovora, zabranjuje ulazak na prostor Kosova i Metohije, jasno vam je kako se onda tek Priština odnosi prema srpskom narodu na Kosmetu, koji svaki dan ispašta zbog terora Aljbina Kurtija, poručio je Petković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here