Ministar Krkobabić otvorio manifestaciju “Hajdučko veče”

0
109

U selu Crna Bara u opštini Bogatić održana je tradicionalna manifestacija “Hajdučko veče” kojoj je prisustvovao i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić prisustvovao je otvaranju tradicionalne manifestacije “Hajdučko veče” u selu Crna Bara u opštini Bogatić. On je posle vožnje fijakerom u svadbenoj koloni i svatovima obučenim u tradicionalnu mačvansku nošnju sa predsednikom opštine Bogatić Milanom Damjanovićem posetio izložbu domaće radinosti i gastronomskih specijaliteta. U obraćanju medija istakao je da manifestacija predstavlja sećanje na junačku prošlost i hajduke i poručio da ko zaboravi svoju prošlost nema budućnost.

Manifestacija „Hajdučko veče“ inspirisana je motivima iz romana o hajduku Stanku, Janka Veselinovića i održava se od 1966. godine prvog vikenda u avgustu. Osnovna ideja je da se dočara život predaka, lepota nekadašnjeg života i starih običaja. U tom duhu organizuju se Mačvanska svadba, Hajdučka regata, takmičenje lovaca i ribolovaca, izbor najlepšeg fijakera, izbor radova sa likovne kolonije, izložba domaće radinosti i bogat kulturno – umetnički i zabavni program.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here