Stefanović – Prijem za razvodnika Vladana Penića

0
75

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa razvodnikom Vladanom Penićem, pripadnikom 25. bataljona Vojne policije, koji je oduševio građane kada je zaustavio saobraćaj kako bi pomogao da slabo pokretna baka pređe prometnu beogradsku ulicu.

Ministar Stefanović čestitao je Peniću i istakao da mu je drago što ima priliku da upozna mladog čoveka koji je na samom početku vojničke karijere i koji je spreman da pomogne kad god zatreba.

Vladan je svojim gestom pokazao da je srcem i dušom pravi vojnik naše Srbije. Naši vojnici su uvek tu za naš narod i uvek su za primer, ali mislim da je važno da što češće kao društvo ističemo sve dobre primere, pre svega zbog naše dece da bi znala da iako ne morate, važno je da sami osetite da treba da pomognete onima koji su u teškoj situaciji – rekao je ministar Stefanović, dodajući da bi gestovi ljudskosti morali biti svakodnevnica na našim ulicama.

On je uručio razvodniku Peniću repliku paradnog noža i nagradio ga sedmodnevnim boravkom u vojnom objektu za odmor i rekreaciju na Tari.

Razvodnik Vladan Penić rođen je u Vranju 2001. godine, a nakon dobrovoljnog služenja vojnog roka pridružio se Vojsci Srbije i na dužnosti je u 25. bataljonu Vojne policije od kraja aprila ove godine. Njegov plemenit postupak  zabeležili su građani i objavili fotografije na društvenim mrežama.

Kako je Penić rekao u današnjem razgovoru sa ministrom Stefanovićem, namera mu je da postane podoficir Vojske Srbije, a ministar mu je poželeo mnogo uspeha u daljoj karijeri.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here