Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Uprave kriminalističke policije uz korišćenje najsavremenijih pušaka namenjenih za vežbe i obuke koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo za pripadnike UKP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas tokom prisustva taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Uprave kriminalističke policije da MUP nastavlja žestok obračun sa kriminalcima i narko-dilerima, ali isto tako, nastavlja da snaži, oprema i razvija kriminalističku policiju. „Važno mi je da svaki pripadnik UKP-a ima najbolju moguću opremu, oruđe i oružje, baš kao što mi je važno da prilikom izvršavanja zadataka koji su teški i kompleksni pripadnici UKP-a budu bezbedni i zaštićeni. Iz tog razloga u proteklih godinu i po dana uložili smo značajna sredstva za potrebe UKP-a, a ova savremena oprema za treninge i markere koje smo obezbedili su samo deo našeg kontinuiranog ulaganja u UKP“, rekao je Vulin.

„U periodu od 1. januara do danas procesuirano je 18 organizovanih kriminalnih grupa, čak osam u vezi sa trgovinom drogom. Takođe, od 1. januara do danas zaplenjeno je više od dve i po tone droge. Srpska policija nastaviće odlučno i hrabro da zadaje udarce kriminalu, a zbog visokih rezultata i predanog rada naših policajaca, Srbija može da bude ponosna“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova uverio se u efikasnost i kvalitet nove opreme za treninge pripadnika UKP-a iz oblasti operativne policijske veštine i primene policijskih ovlašćenja. Oprema koju je obezbedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova koristi se za uvežbavanje taktike hapšenja izvršilaca krivičnih dela prilikom zaustavljanja vozila koja oni koriste, kao i prilikom upada u prostore koje koriste.