11. Međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru od 25. do 28. avgusta

0
152

Na Zlatiboru se od 25. do 28. avgusta održava Međunarodni festival sportskog filma (MFSF), a ovogodišnju selekciju čini četrdesetak filmova iz dvadesetak zemalja tematski vezanih za više sportskih disciplina.

Međunarodni festival sportskog filma je festival takmičarskog karaktera u kategorijama dokumentarnih i igranih filmova iz celog sveta sa temom sporta. Sport je jedna od najvažnijhih aktivnosti za promociju naše zemlje u svetu, a sportski film ima ogromnu ulogu u afirmaciji ne samo filmske umetnosti već i vrednosti sportskog načina života. Ovaj festival okuplja filmske autore i značajne vrhunske sportiste iz zemlje i sveta. Najavljujući ovogodišnji festival koji će biti održan od 25. do 28. avgusta predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić je rekao da ovaj festival u značajnoj meri upotpunjuje turističku ponudu Zlatibora.

Aleksandar Avramović, selektor 11. Međunarodnog festivala sportskog filma, rekao je da ovogodišnju selekciju čine filmovi iz dvadesetak zemalja i nešto više sportova i društveno-sportskih tema.

Jovan Marković, umetnički direktor festivala je rekao da se festival tokom godina razvijao i da organizatori nastoje da svake godine na festivalu prikažu ono što je najbolje u svetu sportskog filma.

Ovogodišnji dobitnici nagrada za životno delo na 11. MFSF su poznati glumac Hadži Petar Božović, prof. dr Aleksandar Kerković iz Niša koji je nedavno proslavio stoti rođendan, prof. dr Ilija Jorga proslavljeni srpski karatista , Zoran Živković Tuta, proslavljeni rukometni golman i najtrofejniji selektor svih vremena, Đorđe Perišić istaknuti sportista u plivanju, vaterpolu i visoki funkcioner u našem Oliimpijskom komitetu i svetskoj olimpijskoj asocijaciji. Dobitnik povelje  “Nataša Kovačevič” i Heroj sporta i života 2022. je i Draženko Mitrović, naš najtrofejniji atletičar-paraolimpijac, a specijalno priznanje  dobija i Tomislav Santrač, dugogodišnji novinar iz Niša.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here