Ljubomir Stefanović – Vučić će u nedelju lobirati za nezavisnost Kosova

0
287

Vučić će na sastanku sa Srbima sa Kosova lobirati za nezavisnost Kosova i Metohije objašnjavajući im kako je to mnogo bolje nego rat, izjavio je Ljubomir Stefanović, novinar portala Slavija Info, i dodao da je Vučić ukinuo srpske institucije na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije koji će se održati u nedelju u 11.00 sati u Palati „Srbija“. Na sastanak su pozvani svi politički i institucionalni predstavnici Srba sa KiM, čelnici Srpske liste, svi srpski gradonačelnici, načelnici okruga, direktori bolnica. Šta bi mogla biti tema sastanka i kakad ishod pregovora u Briselu očekuje pitali smo Ljubomira Stefanovića, novinara portala Slavija info.

Pravnik Marko Jakšić je, komentarišući to što je Vučić, tokom razgovora sa evropskim i kosovskim zvaničnicma, zakazao za nedelju, 21. avgust, vanredni sastanak sa Srbima sa Kosova, i imao potrebu da to javno objavi, istakao da „loše vesti iz Brisela mogu da budu da Kurti neće ništa pa kad pristane na ZSO, obavezu iz prvog sporazuma“, da to onda bude navodna velika pobeda.

„Svaki put kada su predstavnici Srba sa Kosmeta bili na razgovoru kod Vučića usledilo je neko rešenje ili sporazum koji nije bio povoljan po njih. On će ih pažljivo saslušati ali na kraju, po ko zna koji put, od njih zatražiti da sačuvaju mir i da ne reaguju na Kurtijeve provokacije, dok on sprovodi svoje planove nakon kojih oni gube još jednu vezu sa Srbijom i sve više postaju građani drugog reda na Kosovu“ smatra Marko Jakšić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here