Dejan Petar Zlatanović – Strani okupatori žele da nam uređuju državu

0
178

Da je Europrajd borba za privilegije, a ne borba protiv diskriminacije govori činjenica da će na tom događaju biti više stranaca nego državljana Srbije što pokazuje i da strani okupatori žele da uređuju našu zemlju, izjavio je povodom najavljenog održavanja Europrajda, novinar i urednik portala Srbin info.

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Vladimir Bilčik izjavio je da smatra opasnim glasove koji pozivaju na neodržavanje Europrajda u Beogradu i naglasio da bi, ukoliko Europrajd ne bi bio održan kada je zakazan, to zauzelo značajno mesto u njegovom izvešataju EP i da veruje da bi i druge evropske institucije reagovale. Bilčik je istakao da će ove godine Prajd biti poseban, jer će imati snažnu evropsku dimenziju. Naveo je da zbog toga sve glasove koji pozivaju na neodržavanje Europrajda smatra opasnim i da ti glasovi “očigledno ne žele da vide napredak Srbije na evropskom putu, ne žele da vide evropsku budućnost Srbije”. Kako komentariše najavljeno održavanje Europrajda pitali smo glavnog i odgovornog urednika portala Srbin info Dejana Petra Zlatanovića.

Vladimir Bilčik je još istakao da se nada da će se Europrajd održati kako je planirano i da će moći da mu prisustvuje. Izrazio je nadu da će sve javne ličnosti koje su zainteresovane i tvrde da im je interes da vide napredak Srbije na evropskom putu, “stati i zaštititi građanske slobode svih građana, pa i onih koji žele da učestvuju u Prajdu”. Dodao je da se čitava Evropa suočava sa krajnjom desnicom i ekstremizmom i da je važno da se sve proevropske snage u Srbiji suprotstave tome jasno i nedvosmisleno. “Ovo nije ništa neočekivano, ništa neobično. Prajd je postao važan deo unutrašnje politike i važan događaj širom Evrope, ali i širom Zapadnog Balkana”, rekao je Bilčik.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here