Ministar Vulin – Modernizacija opreme Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata

0
325

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas pokaznoj vežbi pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, nakon čega je istakao da su to pripadnici policije koji odano i vredno rade i svoj život stavljaju u službu države Srbije i onih koji državu Srbiju predstavljaju.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, tokom prisustva pokaznoj vežbi pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, poručio da država Srbija visoko ceni rad pripadnika ove jedinice i da je njemu kao ministru policije važno da svaki pripadnik jedinice bude bezbedan i siguran.  „Želim da vam se zahvalim za današnji prikaz, ali važnije od toga je da vam se zahvalim za sve ove godine upornosti, odanosti, marljivosti i vrednoće. Svi vi svoje vreme, energiju, zdravlje, često i život stavljate u službu države Srbije i onih koji državu Srbiju predstavljaju. Više od toga od vas ne može da se traži. Ali veoma često i vi dajete više nego što se od vas traži. Radeći sa ljudima, radite sa njima kada su najbolji i kada su najgori. A vi uvek morate da budete bolji od onih koje čuvate”, rekao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova poručio je pripadnicima pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata da treba uvek da vode računa o sebi, te da MUP u poslednjih godinu i po dana kontinuirano nabavlja opremu i najsavremenije pancire za pripadnike policije baš za svrhe njihove lične bezbednosti. „Čuvajte se, na kraju dana ostajete samo vi i oni koje volite, bez obzira šta radili i gde bili, znajte da treba njima da se vratite. Bezbednost, iznad svega“, rekao je ministar.

Vulin je prethodno obišao novoizgrađene i renovirane prostorije u sedištu Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata i poručio da svako zanavljanje opreme i vozila, kao i renoviranje prostorija znatno doprinosi boljem i efikasnijem radu policije. Takođe, ministru unutrašnjih poslova su na taktičko-tehničkom zboru predstavljena  najnovija vozila i oprema koju koriste pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata prilikom obavljanja zadataka iz svoje nadležnosti, nakon čega je ministar Vulin poručio da će se nastaviti sa ulaganjima i modernizacijom opreme za pripadnike JZO, baš kao što se to činilo u proteklih godinu i po dana. Na pokaznoj vežbi Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata prikazana su tri scenarija napada na štićeno lice, kao i reagovanje tima za neposrednu fizičku zaštitu u tim situacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here