Problem sa gomilanjem smeća u ulici Vojvode Petra Bojovića

0
64

Stanovnici jedne zgrade u ulici Vojvode Petra Bojovića već neko vreme imaju problem sa odlaganjem komunalnog otpada. Kontejneri su premešteni predaleko jer smetaju investitoru koji je podigao zgradu na prostoru nekadašnje pivare, a JKP „Čistoća i zelenilo“ oglašava se kao nenadležno za rešavanje ovog problema dok se svakog dana na prostoru gde je ranije bio kontejner stvaraju mini deponije.

Investitori kada sagrade stambeni kompleks ne žele kontejnere ispred svojih zgrada. Kao prvo teško je prodati stan ukoliko je ispod prozora postavljen kontejner, a kao drugo isplativije je taj prostor iskoristiti za još jedno parking mesto. Ali šta je sa ostalim stanovnicima ulice u kojoj je nikla nova zgrada. Njih niko ne pita gde će odlagati svoj komunalni otpad ukoliko se kontejneri izmeste.

U ulici Vojvode Petra Bojovića u Zrenjaninu na prostoru bivše pivare podignuta je nova zgrada čija je izgradnja bila uslovljena izmeštanjem kontejnera sa mesta na kom su se nalazili godinama. Kontejneri su pomereni 100m dalje niz ulicu pa se sada svakodnevno na mestu gde su se nekada nalazili stvara mini deponija. Bude čak i po desetak crnih džakova kućnog otpada, životnje razvlače smeće po ulici… što je ne samo ružna slika već i zdravstveno nebezbedno. JKP „Čistoća i zelenilo“ navodi da postoji elaborat o izmeštanju i da za izmeštanje kontejnera stanovnici zgrade na početku ulice Vojvode Petra Bojovića kontaktiraju investitora, a građani se pitaju ko je taj elaborat odobrio i zašto se oni čiji rad finansiraju upravo ti građani ne staraju o njihovoj dobrobiti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here